|
•
|
| האינסטלטור ההומופוב
נעמי
|  |
|
|
Sep 05, 2010 | 13:49 |
|
|
רציתי לשתף אותכם במשהו.
היה אצלי עכשיו אינסטלטור. אני מכירה אותו שלושים שנה- בחור מקסים, אינטליגנט, ישר ובעל מיקצוע מעולה. עומד בסלון שלט מהמיצעד - שיוויון זכויוית לילדינו (עכשיו אתם יודעים איפוא השלט....) והוא שאל אותי מה זה וסיפרתי לו על תהל"ה ועל יונתן. ואז הוא שאל אותי - אם זה בריא....זה פתח שיחה של שעה על הומואים ושוב נידהמתי ממה שאנשים - ובחיי שהוא אינטיליגנט - חושבים על הנושא וכמה זה מפחיד אותם. הבן שלו שעובד איתו היה פה גם וכמובן תמך בכל מה שאמרתי. ואז האינסטלטור סיפר לי שיש לו אחות מפגרת ושהם מעולם לא התביישו בה..... בקיצור התפתחה שיחה מדהימה שבסופה הוא אמר לי - שינית לי הרבה דברים ועשית לי את היום. ממש היו לו דמעות.
זהו - רציתי לשתף אותכם בזה כי כניראה שמדי פעם יש לנו אירועים בחיים שמרגשים ומשנים ולא חשוב כמה פעמים קודם אמרנו את אותן מילים.
שתהיה שנה טובה ושכולנו נקבל את השונה ונאהב את עצמנו.
סליחה על ההשתפכות אבל אני ממש נירגשת מהשיחה הזאת.
נעמי
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 22:20 |
|
|
בתאריך ה 25 לאוקטובר תתקים בסינמטק הקרנת הסרט " אמא אבא יש לי משהו לספר לכם" של אסי עזר
ההקרנה בשעה 19.00 בסוף ההקרנה יתקיים רב שיח עם המשתתפים.
באירוע יקחו חלק כל אירגוני הקהילה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 23:13 |
|
|
הורים היקרים,
צוות ההסברה של תהל"ה, מתארגן לקראת תחילת הפעילות מיד לאחר החגים.
בכוונתנו לפנות לגופים וארגונים שונים (מחוץ לקהילה, כמובן), על מנת להציע להם לשלב אותנו בפעילויות היזומות שלהם.
(כמו הפעילות של חוש"ן – אבל אנחנו מתמקדים בקהל בוגר).
מי מכם, שמשתתף בחוג-בית כלשהו, או בפורום קבוע כלשהו, ומוכן להזמין לשם הרצאה של תהל"ה, מוזמן לפנות אל אאידה לתיאום.
בהרבה תודה מראש,
אאידה צוויבל, זיוה מילר ויעל אגמון
להזמנות נא צרו קשר עם איידה - 052-3566463
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 19:22 |
|
|
שלום לכם.
בני בן ה 15 בלבד, איתו אנחנו בקשר חם אוהב ובריא מתמיד, הודיע לנו ביום שישי האחרון על נטייתו המינית. הוא מסר בידי מכתב , חיבק אותי ונישק, אמר שהולך לישון אצל חבריו הטובים וביקש שאקריא את המכתב לשאר בני משפחתינו. אביו ושתי אחיותיו. המכתב היה מדהים בבגרותו ובניסוחו. הופתענו כל כך...
אבל כיוון שביקש שנחזור אליו בסמס, שלחנו לו אהבה וקבלה אינסופית. למחרת כשחזר שוחחנו והיתה שיחה מרגשת עם מסרים בשלים ובוגרים ללא סייג. הוא משדר ביטחון גמור בהרגשתו ללא התלבטות.
למרות שאנו פתוחים ואוהבים שנינו חשים כאב כרגע ודי זקוקים לקצת ונטילציה או חיזוק. כמו כן אני מודאגת כיצד לא הבחנתי במה שעובר עליו. הוא טוען שאין לו מצוקה, הוא סומך עלינו, ושמח שגילה לנו מוקדם. האם יתכן שהוא באמת מאושר ואינו מסתיר מצוקה??
עם מי כדאי לשוחח, רצוי לי מישהו מתחום היעוץ המקצועי.
תודה רבה, תבורכו, חוה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 21:59 |
|
|
לחוה ובני משפחתה,
אני חיבת להתחיל בכך שיש לכם בן מדהים ובוגר. כל הכבוד לו על הדרך, ההכנה והמוכנות. הוא עשה עבודה יפה ואפשר להבין שידע בדיוק מי זו משפחתו ולכן יכל לעשות את הדברים בדרך זו.
כל מה שעשיתם זה בדיוק הדברים שהילד זקוק לו החבוק וההרגשה שאתם איתו.כעת לבנכם רווח, הוריו קיבלו אותו וכעת גם אתם אלו שזקוקים לחיבוק, למילה החמה, לשותפים לשיחה. אנו הורי תהל"ה שעברנו גם אנו את הדרך הזו מי יותר קל ומי פחות נמצאים בשבילכם ומוכנים לקבל שיחה מכם בכל רגע שתחליטו. באתר ישנה רשימה של אנשי תהל"ה באזורים שונים, כדאי שתצרו קשר עם משהו מאזור מגוריכם וכך גם תוכלו בעתיד להשתלב בקבוצת התמיכה שלו.
בכל אופן אם תרצו לשוחח כעת, אני זמינה.
אתכם ובשבילכם תמיד!
אירית
מנחת קבוצת ההורים ברעננה
054-7830936
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 15, 2010 | 12:37 |
|
|
אז שוב, זוהי התקופה המרוכזת הזו בשנה שאנו, האמהות הדתיות של ילדים גייז, נכנסות לכוננות ספיגה. ישנן תקופות שאנחנו מחוסנות (ספירת העומר ושלושת השבועות- בה לא מתקיימות חתונות). אבל עכשיו זו התקופה שאנחנו מוזמנים לחתונות והלוואי שיהיו עוד הרבה "עוד ישמע בהרי יהודה ובחוצות ירושלים קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול כלה".
כותבת רחל, וממשיכה למחוזות האישיים שלה, שמן הסתם נוגעים להורים רבים, דתיים או חילוניים.
אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב.
קישור מצורף:
לקריאת הדף של רחל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 23:09 |
|
|
רחל יקרה, היה לי מעניין לקרוא את ההבדל בין שמחה לבין נחת. המצאה עברית שגורמת לנו הרבה נחת ושמחה וגם הרבה כאב ראש.
התפיסה שלך לגבי חובת הילדים כלפי הוריהם שונה מאוד מזו שלי. לכן אני רוצה להסביר לך את תפיסתי. אין לי עניין להתווכח או להוכיח לך את צדקתי, אלא רק לתת לך הזדמנות לשמוע מחשבות אחרות. אני לא יודעת אם זה ייקל עליך, אבל אולי כן ייתן לך עוד פרספקטיבה.
אני מנסה לחשוב על ילדי בעיקר במובן של שמחה. השמחה שיש לי כשהם גדלים ומתפתחים והופכים לבני אדם טובים, חכמים , אנושיים ואיכפתיים.
אני אומרת לעצמי שיש להם כלפי חובות של ילדים כלפי הוריהם- אני מצפה שיסייעו לי בזקנתי, (אם כי אדאג ככל יכולתי לא להיות תלוייה בהם) אני מצפה שלמרות עיסוקיה הרבים יקדישו זמן גם למשפחה ולהוריהם. אני מצפה שינהגו בנו בכבוד. או לפחות במה שאני מגדירה ככבוד.
אבל אני כלל לא מצפה מהם שיתגמלו אותי בנכדים, או שיבחרו במקצוע שמביא לי נחת, או ילמדו תחום עניין שיביא לי גאווה. יש להם חיים משלהם ואין להם כלפי כל חובה לנהל אותם כדי שאני אוכל להתנאות בהם או להתגאות בהם או להרגיש נחת. אני חושבת שתפקידם איננו להביא לי נחת, אלא למלא את חייהם בתוכן ובעניין ובטוב לב.
הורי נפרדו מהוריהם ועלו ארצה כדי לבנות ולהיבנות בה. הולידו ילדים שהוריהם מעולם לא זכו לראות. . גרמו צער רב להוריהם בלי להיות להט"בים.... האם נאשים אותם בכך שלא הביאו נחת להוריהם? ואולי ברצון שלנו שילדינו יביאו לנו נחת אנחנו חושבים יותר מדי על עצמנו ופחות מדי עליהם?
סתם שאלות למחשבה. אל תחשבי שאני מקלה ראש בקשיים שלך. אבל חלק גדול מהקשיים הם עבודה שלנו. ולכן בידינו להקל . אם נרצה. מאחלת לך קיץ נסבל והקלה בכלל. רחל
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 07, 2010 | 11:17 |
|
|
אני חושבת שגם אנחנו בתור הורי תהל"ה צריכים להביע את מורת רוחינו בקול רם וברור נגד התנהגותו של גל אוחובסקי. גם סלב , הוא קודם כל אדם ולא "רכוש הכלל". אסור לנו לשבת מנגד ולצפות בכל סוג כזה של פגיעה. גם לילד המדובר יש הורים , כמונו בדיוק ...
|
|
|
|
|
|
•
|
| עניין לסובלנות ולהתחשבות
|
rutah |
|
|
Aug 09, 2010 | 12:38 |
|
|
אני מסכימה אתך שאנחנו, כהורים וכבני אדם, חשוב שנגלה סובלנות גם למי שבוחר להישאר בארון. העובדה שהראל סקעת הוא זמר מצליח לא הופכת את חייו הפרטיים לרשות הציבור. אין לאף אחד מאיתנו , כולל לגל אוחובסקי, את הזכות להוציא מישהו מהארון. יחד עם זה באירוע של הקהילה, יש טעם לפגם להביא אומן שהוא עדיין בארון. אי אפשר להתעלם מכך שאומנים שיצאו מהארון מחזקים את הצעירים הלהט"בים ומקלים עליהם את הדרך. אני מקווה שבעתיד ארועים מסוג זה יהוו במה לאומנים הרבים והטובים מהקהילה. רותי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 12, 2010 | 14:37 |
|
|
אני מסכימה עם כל מה שנאמר ובכל זאת אני חושבת שכל מי שרוצה להופיע ונותן הופעה בהתנדבות כל הכבוד לו ואם הוא הומו/לסבית או סטרייט זה לא מה האישו.
כל הכבוד על הרצון לתרום ואין לאף אחד זכות להוציא מהארון אף אחד. לכל אחד יש את הסיבות שלו ומי אמר שהמשו הזה בכלל גייז? אז לא נקבל אותו להופיע אצלינו? ההיפך שיופיעו גם סטרייטים שיראו שאיכפת להם מהקהילה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 10, 2010 | 07:53 |
|
|
ביום ראשון האחרון נפגשנו, יעל אגמון ואנוכי, עם ח"כ ציפי לבני.
לפגישה היו מספר מטרות, כאשר הראשונה הייתה להביע תודה והערכה על פעילותה של גב' לבני ושל חברי כנסת נוספים מקדימה למען הקהילה, ועל דבריה באירועים שונים במהלך השנה האחרונה.
המטרה השנייה הייתה ליצור המשך לשיח, המשך לשיתוף פעולה במספר תחומים, בהם היושבים בכנסת יכולים לסייע. הסיוע שלהם הוא כפול: עשייה בחקיקה מחד, ואמירות חברתיות, מאידך.
העברנו לגב' לבני ולראש המטה שלה את מסמך הזכויות שניסחו משפטנים מהקהילה לפני מצעד הגאווה בירושלים, שוחחנו על המשמעות העצומה של הגישות החברתיות הרווחות על ההורים והתמודדותם עם יציאת ילדם מהארון, הבהרנו את החשיבות העצומה של תמיכה הורית לבריאות הילד והמשפחה כולה.
סיכמנו שנמשיך את השיח, כאשר בין שאר הדברים, נפעל לקיום ערב של הורי הקהילה, וכל מי שמתעניין, לשיחה עם ציפי לבני.
נשמח לשמוע, גם כאן, דעות ורעיונות ...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 10, 2010 | 22:48 |
|
|
בהמשך לדיווח של אילה בנושא פגישתנו עם ח"כ ציפי ליבני, אני חייבת לומר שבתור מי שמצביע למר"צ , אני ממליצה לכל מי שמתכוון להצביע לקדימה גם להתפקד למפלגה זו ולהשפיע מבפנים על קידום עניני הקהילה הלהט"בית, אני יצאתי בתחושה שיש עם מי לדבר, ולהסתייע בכל הקשור לזכויות אדם בכלל וזכויות הקהילה בפרט. כמו כן יש לציין שהשבוע התקיים כבר מפגש שני בין נציגי הקהילה הדתיים וח"כ עותניאל שנלר, גם הוא מקדימה, וגם כאן יש התחלות מעודדות
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| מה עובר על אמא דתיה
|
אורית |
|
|
Jul 22, 2010 | 21:31 |
|
|
מזמינה אותכם לקרוא את "הדף של רחל" בלשונית "הורים: סיפורים ודעות" או בחלק האנגלית של האתר
מעניין אותי מה דעתכם, עם מה מזדהים ומה פחות
ומה אתם חושבים על השאלה שהיא מעלה " איפה כל ההורים?"
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 23, 2010 | 15:57 |
|
|
שאלה מצויינת ומעוררת הרבה מחשבות.
בינתיים אני מצרפת כאן קישור ישיר
קישור מצורף:
לעמוד של רחל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 23, 2010 | 18:28 |
|
|
לשאלה איפה כל ההורים...בארון עמוק.
השבוע נפגשתי עם אמא דתייה וזה בדיוק המקום לספר שהענין גם במשפחה חילונית לא פשוט אז עד כמה וכמה אצל דתיים.
אותה אמא שנפגשתי איתה חיה עם הסוד כבר מספר שנים עם עצמה ועם בעלה. מבחינתה אין מצב בזמן הקרוב שהיא תגיע לקבוצה למרות שהיא מבינה כמה זה חשוב ויכול לסייע לה ולמשפחתה.
הדיבור על הנושא הוא טאבו, השיחה איתי היתה הפעם הראשונה שדיברה ונחשפה. כן היא אמרה שזה עזר לה מאד אבל אין סיכוי שתדבר עם בעלה או עם משהו בכלל.
אז להגיע לקבוצה? זה בכלל רחוק.
בואו לא נתיאש ונהיה עם תקוה בלב, כל אחד שייתקל בהורה דתי ינסה לדבר ולהסביר כמה זה יכול לסייע לו והכי חשוב שהמקום בטוח וסודי ואין מצב שמשהו ידע עליו...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 23, 2010 | 18:39 |
|
|
אז למען המגזר החילוני -
אחת הסיבות שאנשים לא באים לקבוצה, ודווקא של דתיים
היא החשש שמא יכירו מישהו או מישהו שמכיר מישהו שמכיר אותם
אצלנו במגזר קוראים לזה "חוק דתיים שלובים"
אני לא טוענת שזו "הסיבה" אבל כבר נתקלתי בסיבה הזו
אגב לא כל אלה שלא מגיעים הם עמוק בארון
יש אנשים, וזה כמובן לגמרי לגיטימי
שמקבלים את עובדת היות ילדם גיי בצורה נינוחה יחסית (כן, יש כאלה והם אמיתיים)
ויש שמעדיפים להתמודד בצורות אחרות
שתהיה שבת שלום
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 25, 2010 | 13:24 |
|
|
רציתי לקבל את תגובתך ותגובת אנשים דתיים אחרים למכתב הבא:
בתוכנית הרדיו שלה, דר' לורה שלזינגר, אמרה שכיהודית אורתודוכסית,
הומוסקסואליות היא תועבה על פי ספר ויקרא פרק יח' פסוק 18 ,שלא נתנת למחילה
בשום תנאי.
התגובה הבאה היא מכתב גלוי לדר' לורה שנכתב ע"י אזרח אמריקאי באינטרנט. גם
משעשע וגם אינפורמטיבי.
דר' לורה היקרה,
תודה רבה לך על עבודתך הרבה לחינוך אנשים על פי חוקי אלוהים. למדתי רבות
מהתוכנית שלך, ואני מנסה לחלוק את הידע עם אנשים רבים ככל שניתן. למשל, כאשר
מישהו מנסה להגן על אורח חיים הומסקסואלי, אני פשוט מזכיר להם שבויקרא יח':22
מוצהר בברור שזו תועבה. נקודה.
יחד עם זאת, אני זקוק לעוד עצות ממך באשר לאלמנטים נוספים של חוקי אלוהים ואיך
לקיימם.
1. בויקרא כה':44 כתוב שאני יכול לקחת עבדים, גברים ונשים, ובתנאי שאקנה אותם
מהגויים סביבי. חבר שלי טוען שהכוונה למקסיקנים אבל לא לקנדים. את יכולה
להבהיר? למה אני לא יכול לקנות קנדי?
2. אני רוצה למכור את בתי לעבדות, ככתוב בשמות כא':7. מה לדעתך יהיה מחיר
הוגן בימים אלה?
3. ידוע לי שצריך לשמור נגיעה כשאשה טמאה מהמחזור. (ויקרא טו' 19-24) הבעיה היא
שאין לי דרך לדעת, ניסיתי לשאול אבל רוב הנשים נעלבות מהשאלה.
4. כאשר אני מעלה קורבן על המזבח, אני יודע שזה מעלה ריח ניחוח לה', (ויקרא
א':9) הבעיה היא השכנים, הם טוענים שהריח לא נעים להם. האם עלי להכותם?
5. יש לי שכן המתעקש לעבוד בשבת. בשמות לה:2 כתוב בבירור "...כל העושה בו מלאכה
יומת". האם יש לי חובה מוסרית להרוג אותו בעצמי או שעלי לבקש מהמשטרה להרוג
אותו?
6. חבר שלי מרגיש שעל אף שאכילת פירות ים אסורה (ויקרא יא':10)היא פחות אסורה
מהומוסקסואליות. אני לא מסכים. האם את יכולה לישב את המחלוקת? האם יש דרגות של
איסורים או תועבות?
7. בויקרא כא' פסוק כ' כתוב שאני לא יכול לגשת למזבח אם ראייתי לקויה. אני
מרכיב משקפי קריאה.
האם ראייתי צריכה להיות 6:6 או שיש גמישות בנושא?
8. רוב חברי מסתפרים ומתגלחים, כולל הפיאות, למרות שזה בפירוש אסור (ויקרא
יט':27) איך עליהם למות?
9. אני מבין מויקרא יא' פסוק 6-8 שנגיעה בעור חזיר מת גורמת לטומאה, אבל האם
אני יכול לשחק פוטבול אם אני לובש כפפות?
10. לדוד שלי יש חווה. הוא מפר את ויקרא יט' פסוק 19 וזורע באדמתו כלאים, ובגדי
אישתו שעטנז. הוא גם מקלל ומחלל את שם ה'. האם באמת יש צורך לארגן את כל
תושבי העיר כדי לרגום אותם באבנים? (ויקרא כד':10-16) האם לא ניתן פשוט לשרוף
אותם למוות באירוע משפחתי פרטי כפי שאנחנו נוהגים אם איש השוכב עם החותנת
שלו? (ויקרא כ':14)
ידוע לי שלמדת דברים אלה לעומקם ושיש לך מומחיות בנושאים אלה ולכן אני בטוח
שתוכלי לעזור לי.
שוב תודה שהזכרת לכולנו שדבר השם הוא נצחי וללא שינוי.
מעריצך האוהד,
ג'יימס מ. קאופמן
פרופסור במחלקה לחינוך
אוניברסיטת וירג'יניה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 11:18 |
|
|
אסתי
אני מאד לא אוהבת את המכתב הזה
מה הוא בא להגיד? שמה שכתוב בתורה לא הגיוני, מגוחך?
איך אפשר להושיט יד לאנשים מאמינים בזמן שבעצם צוחקים על אמונתם?
מה תגידי ללהט"ב דתי? ולהורה דתי?
ברור שקשה לשמוע את דבריה של אותה ד"ר שלזינגר, אבל הדרך להתמודד איתם היא לא דרך לגלוג
לתורה כולה אלא נסיונות להתייחס למה שכתוב בתורה בנושא זה בדרכים ענייניות.
אני לא ממש מתעסקת בזה, אבל נחשפתי לכמה טיעונים. אחד המרכזיים שבהם הוא שהתורה אוסרת על משכב זכר. התורה לא אוסרת על נטייה מינית.
אם את מתעניינת יותר, ראי למשל התייחסויות באתר של הו"ד שמנסה להתמודד ברצינות עם הסוגיה הקשה הזאת, מתוך המקום הדתי
שלא לדבר על החדשות המשמחות מהיום שרבנים מרכזיים בציבור הדתי לאומי קוראים לקבל את ההומואים על נטייתם.
בברכה
אורית
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 11:28 |
|
|
אבל לא התיחסת בכלל לתוכן. מה שהמחבר מראה הוא שיש עוד דברים שכתובים בתורה ולא מקיימים, אז יש כאן אפליה, לא? איך מסבירים את זה?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 12:08 |
|
|
מצטערת, אני לא רואה כך את המכתב הזה
הוא לא אינפורמטיבי בעיני
הציטוטים שבו לא מדוייקים עד לא נכונים.
אני עצמי מסכימה איתך שישנם איסורים בתורה שהקהילה הדתית, הרבנים וכו' (ובואי נזכור שמדובר באנשים שונים, עם עמדות שונות,כלומר לא בגוף הומוגני, חד מימדי) לא ממהרים כל כך לגנות, כמו שנוטים לגנות את ההומוסקסואליות. לעניות דעתי זה כי פועלים כאן במשולב האיסור בתורה עם ההומופוביה הכללית (וזאת כידוע לנו היטב לא יחודית לדת)..
אם את מעוניינת לדעת מה אומרת הדת היהודית על כל הנושאים האלה שציין אותו כותב, ראוי ללמוד זאת ברצינות. אני בטוחה שיש אנשים רציניים ומוסדות לימוד סימפטיים ביותר ללמוד את זה
אני עצמי לא בעניין, אבל ברמה האישית אשמח לענות לך כמיטב יכולתי, תתקשרי
ושוב , בעניין שלשמו אנחנו כאן- ראי המלצותי הקודמות. קראי לדוג' היום ב"הארץ" את מכתב הרבנים.
בברכה,
אורית
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 13:45 |
|
|
הוא איך להקל על בני הקהילה והוריהם שמתיסרים בגלל רגשי אשמה ממקור דתי. יתכן שהידיעה שיש עוד איסורים מהתורה שלא מקיימים היום יכול לשפר את תחושתם.
אני מוקירה עד מאד את הו"ד (יש לי הכרות אישית עם הרב רון) ומברכת על מכתב הרבנים. הלואי שנגיע לשויון מלא של ילדינו גם במגזר הדתי.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °