תהל"ה בפסטיבל בומבמלה 2010
בפסטיבל בומבמלה, שהתקיים בין ה-1 ל-3 באפריל 2010 בחוף ניצנים, היה מתחם של ארגון הנוער הגאה. במסגרת הפעילויות התארחו ביום חמישי שתי אמהות החברות בתהל"ה לשיחה אישית עם בני הנוער.
להלן מכתבה של חנה גורן ומכתב תודה מגל דויטש, רכזת הפעילות הארצית של איגי:
ביקור נציגות תהל"ה בפסטיבל בומבמלה
אפריל 2010
כשהגיעה אלי הפנייה לייצג את התכנית של "הורה בקפה" ואת עמותת תהל"ה במתחם איגי בבומבמלה (כפר נוער שמוקם בחוף ניצנים בחופשת הפסח), חשבתי שהגיע הזמן שאבקר במקום שכזה, מה שלא עשיתי מעולם, ועוד תחת הכותרת של תהל"ה, זה בכלל כבוד גדול.
אחרי דשדוש בחולות ניצנים, בין אוהלים שבנויים בצפיפות רבה ומוסיקה מחרישת אוזניים, הגענו, עדי ואני, אמהות גאות לילדים גאים, לאוהל של איגי – מתחם גדול ומושקע, שדגל גאווה ענק (חמישה מטרים, אמרו המקימים) מסמן אותו מרחוק.
הכרוז בישר על ביקורנו ונאספו סביבנו כעשרים בני נוער.
פתחנו בסיפורים אישיים שלנו – אני סיפרתי על בתי ועדי על בנה. מבחינתי הבאת הסיפור האישי הייתה מרגשת במיוחד, מאחר שלראשונה בין המאזינים לי היו בתי ובת זוגה. פה ושם קיבלתי מהן הנהון, תיקון פרטים, חיוך.
אחר כך באו השאלות. נשאלנו שאלות רבות, כמו: איך הרגשתן כשהבן או הבת יצאו מהארון? למי סיפרתן ומתי? האם אתן מדברות על זה חופשי בעבודה? התביישתן בבן או בבת? האם אתן חוששות שלא יהיו לכן נכדים?
סיפרנו על תהל"ה – הצענו להם לשכנע את הוריהם ללכת לקבוצה של תהל"ה, אפילו רק פעם אחת. סיפרנו גם שיש הורים שהיו במקומות מאד קשים ועברו בתהל"ה תהליך של יציאה שלהם עצמם מהארון וקבלה של ילדיהם. הזכרתי את ספרה של דבורה לוז ואת סיפורה האישי.
ביקשנו מהם לקחת בחשבון שגם הוריהם צריכים לעבור תהליך ושיהיו סובלניים אליהם. היה גם נער שבסיום הפעילות ניגש לדבר איתי לבד.
אחרינו דיברה אנה מקבוצת "השגרירים של איגי". אנה שנפצעה בפיגוע ב"בר-נוער" סיפרה את סיפורה האישי. היה מרתק, מרגש ועצוב לשמוע אותה.
אנו מודות על קבלת הפנים והאירוח, ועל ההזדמנות להיות שם, לשמוע ולהישמע.
חנה גורן
עדי וחנה יקרות,
רציתי להודות לכן על פעילותכן ביום ה' במתחם איגי בבומבמלה.
אנו מאוד מעריכים את ההתגייסות על אף העיתוי והמיקום...
ללא ספק הגעתכן הייתה משמעותית עבור בני הנוער שנכחו במקום, דבר אשר בהחלט ניכר בפניהם של השומעים, בשאלותיהם ובאכזבה מכך שלא הגיעו הורים נוספים בהמשך הפסטיבל.
בנוסף שמחתי לראות שנשארתן לשמוע גם את דבריה של אנה, מקבוצת "השגרירים". אני חושבת כי עצם נוכחותכן במקום הייתה חשובה ומחזקת עבור אנה ושאר הנערים המתנדבים שלנו.
אני מאחלת לנו המשך שיתופי פעולה מוצלחים מסוג זה,
ושוב- המון תודה!
גל דויטש
רכזת פעילות ארצית
איגי - ארגון נוער גאה | כמוני כמוך (ע"ר)
טלפון: 03-6200429 | פלאפון 054-9439316
אינטרנט: www.igy.org.il